Безплатни курсове и семинари за земеделските стопани и заетите в техните стопанства лица организира Тракийски университет – Стара Загора. Това се прави по проект, финансиран от ПРСР, съобщават от учебното заведение.
Важното - слушайте в AgriПодкаст
• Транспорт от цялата страна до базите на Тракийски университет в Стара Загора и обратно;
• Ежедневна закуска, обед, вечеря и кафе-паузи през деня;
• Нощувки в хотел в Стара Загора;
• Лекционни материали и консултации от лекторите;
• Сертификат за обучението.
Всеки курс включва 30 учебни часа в рамките на 4 дни, а семинарите са от по 18 учебни часа за 2 дни. Всеки земеделски стопанин и негов служител може да участва максимум в 2 курса и 5 семинара.
1. Хуманното отношение към селскостопанските животни като комплексна мярка за повишаване на продуктивността и предотвратяване появата на заболявания;
2. Противоепидемични мероприятия в животновъдни обекти: дезинфекция, дезинсекция, дератизация;
3. Ветеринарно-медицински изисквания за превенция, контрол и ерадикация на заразни заболявания по животните и повишаване на биосигурността на животновъдните обекти;
4. Идентификация на селскостопанските животни за нуждите на регистрация, обявяване и ликвидиране на болести по животните и последващо компенсиране на щетите. Повторно населване на животновъдните обекти след ликвидиране на епизоотично огнище;
5. Дивите животни като фактори за разпространение на заразни заболявания в страната. Биологична сигурност при ловни дейности. Преработка на месо и вътрешни органи. Реализация на получените животински продукти.
1. Предизвикателства за осигуряване на биосигурност във ферми със свободно, пасищно и биологично отглеждане на селскостопански животни;
2. Пчеларство и здравеопазване на пчелите;
3. Подготовка на земеделски стопани за намаляване на риска от природни бедствия и кризи от епизоотологичен характер;
4. Противоепидемични мероприятия в животновъдни обекти: дезинфекция, дезинсекция, дератизация;
5. Дивите животни като фактори за разпространение на заразни заболявания в страната. Биологична сигурност при ловни дейности. Преработка на месо и вътрешни органи. Реализация на получените животински продукти.
Ако имате желание да се възползвате от тази възможност, може да се свържете с организаторите на [email protected] или на телефони: 042/699 271 – Ана Георгиева, 042/699 250 – Милен Господинов.
2 КОМЕНТАРА
02.10.2021
28.09.2021