Пред над 500 земеделски стопани, представители на аграрния бизнес и на браншовите организации от селското стопанство партньорът на българските земеделци - фирма Оптиком, представи атрактивни схеми за купуване на селскостопанска техника за сезон 2019. Това стана по време на VII-та Национална среща на земеделските производители в България, организирана от АЗПБ. 
 
Търговският директор на Оптиком инж. Димитър Петров сподели, че това е ключов за сектора момент, когато се гради бъдещето и се залагат националните приоритети в земеделието за следващия програмен период на ОСП 2020-2027. В отговор на предизвикателствата пред фермерите и начините как те могат да оказват влияние върху себестойността на своята продукция бяха представени технологични решения за по-добра производителност, както и специално разработени схеми за закупуване на нова селскостопанска техника.
 
Земеделските производители бяха най-силно заинтересовани от представената схема за инвестиция в нов комбайн с подкрепата на Rostselmash Finance, при която зърнопроизводителите ползват субсидия от руския производител на комбайни Rostselmash  и закупуват техниката с 0 % лихва.
 
 
Актуално за пролетната сеитба беше представена и схемата за закупуване на прецизните сеялки Monosem с 0% лихва и 4 х 25% вноски, което ги прави изключително достъпни за всяко едно земеделско стопанство.
 
Не на последно място бе представена програмата  ПРЕМИУМ ПЛЮС McCormick, която спестява до 12 000 лв на земеделците при покупка на нов трактор и включва 5 години гаранция, 5 години безплатно сервизно обслужване и 5 години безлихвен лизинг.
 
 
Тракторите McCormick и Landini се предлагат и с други пакети с различни нива за гаранция, обслужване и лизинг по избор.
Като основен спонсор на събитието Оптиком предостави награди за участниците и организира специална томбола, в която взеха участие близо 100 от земеделските производители. Двама щастливци заедно с придружители ще имат възможност да вземат участие в клиентските пътувания, организирани от компанията до заводите на JCB в Англия и завода на Rostselmash в Русия, трети късметлия ще ползва 20% отстъпка за резервни части и консумативи от магазини Китка.
 
Всички програми и финансови схеми, по които може да закупите изгодно нова агротехника през сезон 2019 от Оптиком ще намерите на уеб страницата на компанията с актуални оферти за сезона.
 
За да видите всички атрактивни предложения и как чрез новите технологии, предлагани от Оптиком, може да увеличите вашата продуктивност и намалите себестойността на произвежданата продукция, разгледайте специалната презентация.