Изплащането на акциза за горива за земеделие, на фона на форсмажорните разходи покрай кризата с наводненията, ще зависи от данъчните постъпления, които Министерство на финансите очаква да реализира през Март, е мнението на отлично осведомен източник на Фермер.БГ от Правителството, пожелал анонимност.

 

Според нашия източник,  всичко по отношение на акциза за горива за селскостопански нужди от страна на аграрното министерство е направено, включително софтуера. На 20-и Февруари започва и обучение на административни служители как да осъществяват процедурата по отпускането на ваучерите за горива на земеделските производители.

 

Окончателното решение за вкарване на законодателните поправки обаче зависи от готовността на Министерство на финансите да реализира плащанията по акцизите след като промените бъдат обнародвани.

 

Запознати с темата коментират, че по-сериозен проблем по отношение възстановяване акциза за горивата за земеделие всъщност е затруднението България да докаже административно пред Брюксел, че няма да се извършват злоупотреби от страна на фермерите при възстановяване на акцица и че въпросните 70 млн. лв не са основния проблем пред МФ.

 

© 2012 Fermer.BG