Френският производител на пръскачки - Berthoud взе сериозно участие в изложението Cereals 2014, което се проведе в Англия. Представяната в България от фирма НИК - марка Berthoud показа най-новите си серии пръскачки за зърнопроизводство и лозаро-овощарство.

 

Посетителите на щанда видяха прикачните щангови пръскачки Berthoud Tracker  с работна ширина до 34 метра и система за автоматичен контрол на пръскането – D.P. Tronic. Те са с обем на резервоара 3200 литра и имат хидравлично регулируеми крила с централна опорна точка.  Пръскачките от тази серия са оборудвани със системата за стабилизация Actilfex, както и с мултифункционалния панел BerLogic за контролиране на 16 функции на пръскане.В допълнение за по-прецизно пръскане, Berthoud Tracker имат компютърна асистенция за регулиране нормата на пръскането, съобразена с налягането и скоростта на движение на пръскачката.

Berthoud Tracker

 

Акцент на изложението беше новата самоходна пръскачка Berthoud Raptor 3240 с плаваща кабина.Пред камерата на Трактор.БГ Мартин Шаклот посочи предимствата на новата движеща се кабина :

„Тя осигурява по-лесен достъп и комфорт за оператора при качване и слизане, но най-вече дава отлична видимост към растенията при желаната височина. Друго предимство на независимата кабина е, че тя не поема вибрациите от двигателя в задната част на машината и осигурява плавно движение в полето. Пръскачката използва досега познатият 6 цилиндров дизелов двигател Deutz с мощност 175 к.с..  Използваната система за контрол на пръскането е Berthoud EC Tronic, която чрез компютър управлява всички функции при пръскане“

 

ВИЖТЕ ВИДЕО:

самоходна пръскачка Berthoud

 

Друг акцент от Berthoud бе и новата лозарска прикачна пръскачка WinAir 1000. Тя е специално разработена за пръскане чрез насочване на пръскащите крила над редовете с насаждения. Представеният на изложението модел бе с капацитет 1000 литра, но серията включва модели от 600 до 1500 литра.  Дюзите на пръскачката позволяват прецизиране на дисперсията на пръскане, а клиентите могат да избират между два вида вентилатори за въздуха – SpeedAir и SupAir. Всички са оборудвани с електронна система за контрол на налягането и нормата на пръскането, което гарантира прецизност при растителната защита и икономия на препарати.

лозарска пръскачка

 

 

Пълна информация за новите модели пръскачки Berthoud можете да получите от официалния вносител за България – фирма НИК , www.nik.bg


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!