Кампанията с ваучери за гориво с намален акциз на земеделските производители все още не работи ефективно. Нито една бензиностанция не приема ваучерите, въпреки уверението на зам.-министър Бюрхан Абазов, че от тази седмица навсякъде ще се приемат ваучери за гориво с намален акциз.

Кампанията е на етап, в който повечето земеделски производители са получили ваучерите си от Земеделските служби, но не могат реално да се възползват от отстъпката, която те дават.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:




Репортерска проверка на Фермер.БГ в някои от големите вериги показа, че действително въпреки многобройните запитвания от страна на фермерите, те не приемат ваучерите им. От там коментираха, че очакват да получат зелена светлина за работа с ваучерите в началото на месец юни.

Днес от Националната асоциация на зърнопроизводителите изпратиха писмо до Председателя на Комисия по земеделие в НС проф. Бъчварова, зам.-министъра на земеделието Бюрхан Абазов и зам.-министъра на финансите Людмила Петкова с искане спешно да вземат необходимите мерки за справяне с проблема, тъй като земеделските производители са в усилена кампания по извършване на интензивни агротехнически мероприятия и ежедневно се нуждаят от горива.  

Освен забавянето, земеделските производители са категорични, че занапред схемата за намаления акциз трябва да работи при много по-опростени условия, защото сега тежката административна процедура отказа много земеделци изобщо да кандидатстват за намален акциз.


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!