Една от най-големите фирми в растителната защита,  Белхим Кроп Протекшън стъпва вече и на пазара за агрохимикали в България.

 

На 05 декември 2013 г. от 16:00 в зала Мусала, хотел Хилтън, София, белгийската компания за растителна защита Белхим Кроп Протекшън (www.belchim.com) ще представи пред пратньори и ключови дистрибутори дейността си и целите за развитие в България.

 

Събитието се очаква да бъде официално открито с приветствия от министъра на заемеделието и храните, проф. Димитър Греков и Н.П. г-жа Аник ван Калстер, Посланик на Кралство Белгия.

 

Ще присъстват шефове от главния офис в Белгия - г-н Пол -Ив Лантоен, Главен директор,  г-н Франсоа Рикебор, Търговски директор за Югоизточна Европа и коодинатор нови пазари,  и от офиса в Румъния г-жа Андреа Букур, Мениджър маркетинг и развитие за Румъния, България и Молдова, г-жа Люминита Емилиан, Мениджър логистика за Румъния, България и Молдова и  г-н Алин Стана, Мениджър за Румъния, България и Молдова.

 

Белхим Кроп Протекшън е съвременна мултинационална компания работеща редом с Bayer Crop Sciences, Syngenta и BASF. От създаването си преди двадесет и шест години до позиция на лидер в индустрията за растителна защита днес, движещата сила е г-н Дирк Пютеман, изпълнителен директор на компанията. Белхим е основана в Белгия през 1987 г. и първоначално работи на територията на страните от Бенелюкс. След разширяване на дейността си, насочва фокус към специализирани продукти, според спецификата на сектора във всяка страна.

 

В ползотворно партньорство с ISK Biosciences, FMC Corporation и други, Белхим разработва едни от най- иновативните продукти за растителна защита днес. Последните разработки са в областта на биопродуктите. Продуктовата гама на Белхим е адаптирана към спецификата на всяка страна. Например, продуктите за страните от Бенелюкс са насочени към картофи и зеленчуци, докато във Франция, Германия и Обединеното кралство продуктова гама обхваща лозя, картофи, рапица и зеленчуци.

 

Някои от продуктите на Белхим Кроп Протекшън, като RANMAN ® срещу мана по картофите, са се превърнали в стандарт в растителната защита. Компанията стартира инсектицида TEPPEKI ® срещу листни въшки в различни култури. Този иновативен продукт има интегрирано управление на вредителите - убива листните въшки вредни за реколтата, но оставя полезните насекоми, като калинките, невредими. По този начин природата и химическите препарати работят рамо до рамо за защита на растенията.

 

Стратегическото партньорство на Белхим Кроп Претекшън с установени международни изследователски компании, позволява не само по-ефективна продуктова гама ориентирана към потребителя, но и по-нататъшно разширяване в Европа. Фирмата работи от своя главен офис в Лондерзеел, Белгия, но с гъвкава структура оперира в 19 европейски държави и има планове за разширяване на дейността си в новите страни членки на Европейския съюз. Годишния оборот на компанията е над 250 мил. евро. Общо 274 заети в търговските отдели по държави.


Преди няколко месеца Белхим Кроп Протекшън закупи един от най-големите заводи  за производство на препарати в Индия.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!