BEDNAR на БАТА АГРО

За първи път чешката фамилна компания, производител на селскостопанска техника BEDNAR FMT, взе своето самостоятелно участие на ежегодното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО. Марката е добре позната на българския пазар със своето богато портфолио от машини за почвообработка, торене, машини за контрол на растителните остатъци, както и сеялки за слята повърхност
Решението на мениджмънта на компанията да излезе, като самостоятелен участник в тазгодишното издание на БАТА АГРО, е изцяло в отговор на търсенето на българския земеделски производител за партньорство на едно различно от досегашното ниво. Партньорство, което осигурява повече сигурност в избора на машини, както и увереност за добро взаимодействие между потребител – производител.  

Какво значи F2F?

F2F (Factory to Farmer), в буквален превод „фабрика до фермера“, е новата формула на компанията за успешно и здраво сътрудничество между производителя и потребителя - фермера. В началото на 2019 година, след дълго и детайлно проучване, управляващият екип на чешкия бранд, реши да даде старт на един изцяло нов проект на компанията за развитие на търговско-сервизните нужди на българския пазар, а именно F2F.
С този си подход, екипът на BEDNAR FMT, се приближава максимално близо до земеделския производител, за да предостави напълно ефективно необходимата информация при избора на техника и технология, спрямо конкретното търсене. Всички в екипа на BEDNAR вярват, че при този изцяло нов метод на работа, ще се създава едно по-устойчиво сътрудничество между бранда и неговият партньор в очите на родния фермер. 

BEDNAR у нас

 Марката е добре позната на българските производители от доста години. Редица машини работят успешно години наред по родните полета и спомагат за разгръщането на потенциала на богатите ни почвени условия, както и културите, които отглеждаме в тях. Всички машини произвеждани от чешкия производител BEDNAR представят една изцяло изградена и завършена технологична линия, работеща в симбиоза с разнообразните метеорологични и почвени условия. 


Портфолиото на фирмата е много богато и съдържателно, предлагащо машини за почвенaта обработка в различните нива на почвения профил. При работна дълбочина от 2 до 65 см, BEDNAR предлага техника, способна да работи при висока прецизност и изключително големи дневни норми. Технологичните решения биват прилагани при машини от 3 до 18 метра работна ширина, което ги прави подходящ, възможен избор в почти всяко по размер стопанство в България. Набора от инвентар се допълва от иновативните машини за контрол на растителните остатъци след жътва, които спомагат за правилното хранене на растенията в последствие, както и предотвратяват възможността за появата на различни заболявания. От друга страна същите тези машини улесняват по-нататъшните обработки, което е предпоставка за икономия на консумативи.

В създаването на вископроизводителни машини, BEDNAR инвестира изключително много средства и ресурси в разработването на сеялка за слята повърхност - BEDNAR OMEGA, която с развитието на компанията получава все по-голямо доверие сред земеделските производители по цял свят и оправдава напълно очаквано инвестициите. Машината е една от най-модерните сеялки за слята повърхност в своята категория, притежаваща иновативни решения, които са част от нейните предимства пред конкурентите ѝ.

Разполага с множество възможности, които могат да бъдат конфигурирани според индивидуалните нужди на всеки фермер.
Не на последно място в разработките на компанията е и цялостната линия за торовнасяне. BEDNAR FMT разполага с една от най-богато развитите технологии за торовнасяне, приложими при почвообработващи машини. Почти всеки прикачен инвентар може да бъде оборудван със система за прецизно торовнасяне. Това прави почвообработващото портфолио предпочитан избор на земеделците обръщащи по-специално внимание на този детайл.  

Предстоят изненади за българските фермери

Очакванията на BEDNAR за успешно развитие започнаха да се оправдават с полагането на основата след участието на компанията в изложение БАТА АГРО 2019. Много от земеделските стопани, успяха да видят модели на марката, които бяха подбрани специално, като едни от най-добре познатите и разпознаваеми машини на марката у нас, а именно:


-    Флагманът на компанията и на щанда – сеялката за слята повърхност OMEGA OO8000L, с работна ширина 8 метра;
-    Лекият дисков култиватор SWIFTERDISC XO6000F, оборудван с агресивни дискове за по-добро наситняване на растителния остатък и позволяващ големи дневни норми;
-    Една от най-разпознаваемите машини на марката – предсеитбеният култиватор SWIFTER SO6000F, разполагащ с оборудване, което с едно минаване може да подготви идеално площите за сеитба;
-    Набиращият бърза популярност STRIEGEL PN9000 – палцова брана за слама и контрол на растителните остатъци след жътва, както и лека пролетна обработка преди сеитба;
-    Иновативното решени при борбата с остатъците след жътва – MULCHER MZ6000, който след себе си осигурява равномерно разпределена и наситнена растителна маса.

За получаване на точна информация относно избора на машини и спецификация, на територията на България се грижи екип, който е на разположение на земеделските производители. 


За Източната част на страната отговаря Цветомир Костов, с който може да се свържете на телефон +359 885 841 343 или на е-мейл адрес [email protected].

На територията на Западна България, търсете Пламен Петков, който отговоря на номер +359 887 722 641 или на е-мейл адрес [email protected].