До 18 юли възпитаници на Аграрната гимназия в Добрич ще трупат опит в биоферми в Австрия. 20-те ученици ще проведат край Виена ученическа практика по програма „Еразъм +“, съобщи директорът на учебното заведение Катя Пандерова. 

Не изпускайте сроковете през юли

Те ще участват в дейността на фирми, насочени към биологично производство и земеделски машини. В проекта за придобиване на практически умения са включени ученици от професиите „Фермер“ и „Техник на селскостопанска техника“, всички от 10, 11 и 12 клас. Целта е в реална работна среда възпитаниците на аграрната гимназия да приложат знанията и уменията  си. 

Успоредно с ученическата практика в Австрия, ръководството на учебното заведение си е поставило за цел да представи предимствата на дуалното обучение. Това стана по време на Открит ден, проведен на 3 юли. От 10 до 16 часа гимназията в Добрич приемаше всички желаещи да разгледат материланата база и да отговарят на въпроси. 

Професионалното училище обучава ученици от Североизточна България по професиите „Фермер – производител на селскостопанска продукция“, „Техник на селскостопанска техника“, „Икономист в земеделското стопанство“, „Агроеколог“. Най-новата специалност е „Техник растениевъд в трайни насаждения“, по която е въведена дуална форма на обучение. В нея ще се преподават знания по актуалните за Добруджа през последните години производство на етерично-маслени култури, дестилериране на масло и отглеждане на овощни градини.