Байер Кропсайанс останаха верни на принципа си да бъдат иновативни в продуктите за растителна защита и презентираха за българските зърнопроизводители най-новия си хербицид за царевица – Аденго. Аденго е първи продукт по употреба за ранно прилагане, както за почвено, така и за ранно вегитационно приложение.


"Аденго е много интересен заради това, че дава изключително категоричен ранно вегетационен ефект върху широколистните и житни плевели, когато е приложен в точния момент. ", заяви г-н Жечо Мурзов, Мениджър продажби в Байер КропСайанс.

 

Точният момент за прилагането на хербицида е, когато житните плевели са от втори-трети лист, а широколистните – са на първа – втора двойка листа. Плевелите поемат продукта както през кореновата система, така и през листата при вегетационно третиране.

 

За да представи опита на Франция в употребата на Аденго, на семинара беше Стефан Бонисол, технически мениджър царевица Байер Франция, който посочи, че продуктът се е наложил като най-успешния хербицид за френските фермери.

 


"Основната причина за това Аденго да бъде толкова успешен продукт във Франция е, че той е един изчистен продукт, който в същото време има широк спектър на действие върху плевелите. И най-вече Аденго е продукт, който може да се използва както почвено, така и ранно вегетационно.", заяви г-н Стефан Бонисол, технически мениджър царевица Байер Франция

Аденго вече се е доказал като изключително успешен продукт и в редица други европейски държави. Този продукт спомага за добрите резултати на земеделците в Румъния, Унгария, Италия и Франция както като добив така и като финансови резултати.

 

Българските производители на царевица останаха впечатлени от представянето на продукта и заявиха, че ще го приложат при посевите си през предстоящата кампания:


Венцислав Върбанов, земеделски призводител от Северна България: "Опитите, които ни бяха представени днес, са не само обнадеждаващи, но са едно доказателство, че Аденго е един доста иновационен продукт, който е дал необходимите резултати. Самият факт, че във Франция приложението му се е увеличило повече от два пъти само за три години, както и фактът, че продуктът се търси в съседните държави като Румъния, Украйна, показва, че най-вероятно и българските фермери ще възприемат Аденго и ще започнат масово да го позлват"
 


Борислав Горанов, земеделски производител от регион Кнежа: "Ще използваме новия продукт Аденго, защото царевицата изисква да бъде чиста още от ранна фаза. Докато аз използвайки в момента Лаудис, изпускам ранните плевели."

 

Едно от големите предимства на хербицида Аденго са отличните резултати в борбата с плевела фасулче:


"Единственият случай, в който Аденго превъзхожда Мерлин Флекс по отношение спектъра на контролирани плевели, е когато има по-съществено заплевеляване с плевела фасулче. Защо. Защото дори при благоприятнио условия Мерлин флекс не може да контролира фасулчето докато Аденго се справя отлично с този плевел.", каза Жечо Мурзов, Мениджър продажби в Байер КропСайанс.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!