Байер КропСайанс проведе станалите традиционни Професионални срещи на земеделските производители. Тазгодишните събития преминаха под мотото „Иновационни решения от Байер за справяне с предизвикателствата на 2015 г.“


На събитията бяха поканени утвърдени аграрни специалисти като специални гости, които имаха за задача да покажат актуалните предизвикателства в земеделието и да предложат решения за тяхното преодоляване. Заключителната среща със земеделските производители се проведе в гр. Правец.


От екипа на Байер КропСайанс обобщиха, че в изминалата тежка за земеделието година, с много патогени, продуктите на Байер доказаха, че остават изключително стабилни, независимо от условията.



„През изминалата година, точно тук на това място имахме отново презентация с водещи земеделски производители и когато показахме нашата схема , която препоръчваше три фунгицидни приложения, определени земеделци леко се бяха учудили и бяха коментирали, че не са овощари и няма смисъл да пръскат толкова много. Но хората, които през 2014 г. заложиха на схема с три добри фунгицида, успяха да опазят своите посеви и поради благоприятните условия от гледна точка на влага и топлина, те успяха да реализират един страхотен добив.“, обясни пред Фермер.БГ Жечо Мурзов, Мениджър продажби в Байер КропСайанс.

 

През 2015 г. от Байер КропСайанс ще предложат на своите клиенти новия фунгицид Солигор. Той заема златната среда между цена и качество в диапазона фунгицидни продукти, предлагани от компанията. Солигор е фунгицид с активно вещество Протиоконазол, което го прави препарат с изключително комплексено действие. 


„Новото предложение на фирма Байер – Солигор предоставя едно наистина добро икономическо решение , когато имаме тежко заразяване на посевите в начална фаза на вегитация. Чрез Солигор ние можем да решим проблемите на една много добра цена“, обясни Мурзов.


Байер представи на земеделските производители и новият хербицид за царевица – Аденго за ранно вегитационно приложение. В Румъния и в Италия – Аденго е първи продукт по употреба за ранно прилагане, както почвено, така и вегетационно.
 

„Аденго е от гамата продукти, които се предлагат на пазара е хербицида, който действа най-добре върху ранно поникналите плевели, както житни така и широколисни. Ето защо смятам, че Аденго през 2015 г., когато очакваме да има повече царевица, поради неблагоприятните условия за засяването на есенните култури , ще бъде изключително интересен за земеделските производители.“, каза Жечо Мурзов.


В представянето на новостите за 2015 г. стана ясно, че фермерите ще могат да ползват продукта Протеус в пшеницата, с което ще могат да се контролират дървеници, листни въшки и др. вредители по растенията.


По време на срещата фермерите се запознаха с новите пакети, които Байер ще предложи през 2015 г. С виртуалните пакети Дуо и Трио фермерите ще имат възможност да направят своята най-добра комбинация от продукти. Пакетите им дават изключителна гъвкавост, като във всеки един вариант клиентите на Байер получават допълнителни 5% отстъпка.

 

„Много се радвам, че всички големи и важни за нас земеделски производители приеха поканата ни. Ние се постарахме да демонстрираме лидерската си позиция в България с подготвените презентации. Акцентите ни бяха насочени към това не само да дадем една полезна и актуална информация, а да можем да отворим въпросителните за това, което предстои. Нашите партньори, всички земеделски производители и нашите дистрибутори разчитат на нас – да сме в синхрон с всичко, което се променя. Успяхме, надявам се, да постигнем нашата мисия, затова да им покажем едно иновативно портфолио с всички иновативни концепции и стратегии, които ще предложим през тази година.“, каза Ралица Янакиева, Мениджър Байер КропСайанс България.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!