За първи път през 2015 г. най-голямото за страната ни специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО ще се проведе и през пролетта от 4 ти до 7 март, отново на летището в Стара Загора.
 
Категоричното мнение на бранша е, че БАТА АГРО има съществена роля в посока подобряване на бизнес и инвестиционния климат и именно пролетното издание на изложението, ще предостави тази възможност.
 
 За ползите от членството в асоциацията БАТА Агро и очакванията за провеждането на пролетното изложение през месец март, Трактор.БГ разговаря с двама от новите членове на асоциацията Недялко Статев, управител на фирма ЕТ Статев и Даниев Минев, изпълнителен директор на ИнтерАгри България АД.
 
ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА: 
 
 
„Идеята на БАТА Агро е да е една организация съставена от фирми, официални вносители и представители на фирмите производители. Членувайки в тази асоциация, ние заявяваме още веднъж пред нашите клиенти, че представяме нашите доставчици, по начин който е по-лесно достъпен до пазара и също така гарантираме за високото ниво на обслужване и за сервизната дейност“, посочи Недялко Статев.
 
Даниел Минев коментира: „Членството в БАТА Агро е изключително важно за нас, като вносител на един от най-престижните брандове земеделска техника New Holland. Членството в организацията ни дава възможност да изявим своя глас, чрез БАТА Агро като браншова организация, не само пред държавните институции, пред Фонд Земеделие, а и пред Браншовите организации на земеделците – организациите на зърнопроизводителите, на животновъдите“
 
За положителните очаквания за успешен старт на първото пролетно издание на БАТА Агро свидетелстват и вече заявените над 20 000 кв. м изложбени площи, които ще се разполагат на открити и закрити площадки. От Асоциацията съобщиха, че тази година е увеличен значително делът на чуждестраните фирми, заявили пряко участие в изложението, които ще търсят нови партньори в България или директно ще популяризират сред фермерите произвежданите от тях машини за селското стопанство. 
 
Изключително засилен е и интересът към посещение на изложението на организирани групи чуждестранни фермери от съседните държави – Турция, Гърция, Румъния и др., което отваря още една възможност за доставчиците на техника, да реализират продажби и на близките до нас пазари.
 
„Пролетното изложение ще бъде полезно. Като позициониране във времето, това е един много активен период за земеделците. Много от тях вземат решение за покупка на техника в началото на годината – преди сеитбата, преди пролетните обработки“, коментира Минев.
 
Очакванията на Недялко Статев са, че това издание на БАТА АГРО ще бъде още по-добро и успешно. „Има нужда от такова изложение през пролетната кампания, понеже хората все още оглеждат възможностите за инвестиции. Очаквам това да е едно интересно изложение.“
 
Тази първа за годината инициатива ще даде възможност на най-големите компании в бранша да се срещнат със своите партньори и да обсъдят предстоящите инвестиции в земеделските стопанства, в така важния за агросектора период , когато се очаква и стартът на новата ПРСР 2014-2020.
 
Темата е изключително важна в ключов за сектора момент и именно затова от асоциацията БАТА Агро са предвидили семинар на тема: "Възможности за финансиране на инвестиции по ПРСР 2014-2020 и новости при директните плащания", който ще се проведе в деня на откриването на пролетното издание.
 
От Асоциацията съобщиха, че все още продължава приемът на заявки за участие и изложбените площи неминуемо ще се увеличат до края на месец февруари, което означава, че разнообразието на нова и качествена земеделска техника, както и представянето на всички последни новости в сектора, е гарантирано за замеделците.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!