Тринайсетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2021 стартира днес. Форумът ще се проведе за десета поредна година и този път ще продължи пет дни. След неколкократно отлагане заради противоепидемичните мерки, юбилейното издание на БАТА АГРО 2021 обещава да бъде по-мащабно от всякога. 

Месец юни изчиства директните плащания

Официалното откриване започна с тържествен водосвет и поздравления, а след това ще бъде направена обиколка на изложбените площи. Служебният министър на земеделието, храните и горите проф. Христо Бозуков също присъства на церемонията. Освен представители на аграрното министерство, на трибуната се очакват представители на местната и държавната администрация, съобщават организаторите от Българска асоциация на търговците на агротехника.

Изложението ще се проведе до 5 юни на летището в Стара Загора и ще бъде най-голямото издание на БАТА АГРО като площ. В Специализираното изложение тази година ще участват 183 фирми на площ от близо 40 000 кв.м.

Схемата на изложението следва успешния формат на изложбените площи от 2019-а година, като така се предоставя по-добър достъп, видимост и компактност на изложението, уточняват оргнанизаторите. Освен традиционните демонстрации на самоходна и прикачна техника и възможността за тест драйв, на БАТА АГРО ще се представят и няколко от най-големите фирми за семена, торове и препарати, които участват с опитни полета с посеви. 

 

БАТА АГРО 2021 ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки за осигуряване безопасността и здравето на всички присъстващи. Движението по пътеките между експонатите ще се извършва еднопосочно. Всички земеделски производители и представители на бизнеса са добре дошли, заявяват организаторите. Посещението е безплатно, а ако не сте си направили предварителна регистрация на уебсайта на БАТА АГРО, можете да го направите на място в дните на изложението

Следете актуалните новини от юбилейното издание на БАТА АГРО 2021 в Агри.БГ.