Фирма Агритоп представи разнообразна гама от ремаркета и цистерни на белгийския производител Joskin на изложението БАТА Агро 2013 в Стара Загора.

Премиера на българския пазар направи мултифункционалното ремарке Joskin Drakkar. „Ремаркетата Drakkar са многофункционални.

Освен за зърнопроизводителите, машините са подходящи за транспортиране на силаж и тор в животновъдните стопанства, за земна маса, пясък, камъни, обясни пред Фермер.БГ Томаш Сондей, регионален търговски мениджър на Joskin. Това се дължи на олекотената структура на ремаркетата, която позволява превозване и на по-тежки материали“.

Ремаркетата Drakkar разполагат с патентована система за разтоварване. Тя е с интегрирана подвижна предна стена към подвижния ремъчен под, което позволява по-лесно и бързо разтоварване.

Едно от основните предимства на ремаркетата Drakkar е тяхната стабилност. Разтоварването става без повдигане и накланяне на товара, което осигурява нисък център на тежестта и гарантира стабилност при работа. В зависимост от нуждите на стопанството ремаркетата са с капацитет от 31 куб.м до 60 куб.м.

В рамките на БАТА Агро фирма Агритоп показа и ремаркета за сух оборски тор Joskin, които се използват за директно разпръскаване върху повърхността на почвата. Богатото портфолио на фирмата включва тороразпръскващи ремаркета с капацитет от 8 до 20 тона в зависимост от нуждите на всеки фермер. „Всички ремаркета за разпръскване на сух тор са галванизирани и това е голямото ни предимство пред конкурентите. Галванизирането гарантира дълъг „живот“ на всяко ремарке от поне 20 години, категоричен е експертът от Joskin. Разполагаме със собствен цех за закаляване на стоманата (галванизация), която използваме и при цистерните за течен тор и това ни прави независими в цялостния производствен процес“, посочи още Томаш Сондей.

Огънатите спирали в задната част на ремаркетата за сух тор осигуряват интензивно разпръскване на тора на голямо разстояние, а шнековете са оборудвани така, че да не се натрупва материал между тях.

Акцент в представянето на Joskin в рамките на БАТА Агро беше поставен и на цистерните за течен тор, оборудвани с торонвасящ култиватор за течен тор. Тези култиватори могат да внасят тора директно под повърността на почвата, като така не се губят хранителните му свойства.

„Знаете, че според регламентите на Европейския съюз бяха въведени ограничения при  подхранването на почвата с течeн тор заради миризмата и загубата на амоняк. В западна Европа наторяването вече не става над почвата, а директно в нея. Ето защо ние от Joskin предлагаме решение чрез тези инжектори. Представяме ги на българския пазар и по всичко личи, че тази система ще става все по-популярна сред българските земеделци“, коментира Томаш Сондей.

„Работим с фирма Агритоп близо 9 години. Категорично мога да заяви, че партньорството ни е много успешно и това си личи най-вече от постигнатите резултати и положителните оценки на фермерите за нашите продукти“, каза в заключение регионалният търговски мениджър на Joskin Томаш Сондей.

Гледайте видео репортаж във Фермер.БГ TV:




 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!