Членовете на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) дариха на МБАЛ "Света Петка" АД - Видин и МБАЛ "Д-р Иван Селимински“- Сливен лични предпазни средства, дезинфектанти и предпазни облекла, а на Многопрофилната болница за активно лечение в Карнобат е предоставен безвъзмездно 12-канален ЕКГ апарат

Овцевъди: Мярка COVID-19 не трябва да е единствена

Така активната дарителска кампания „Заедно срещу Ковид-19“ на БАСЗЗ продължава, съобщиха от асоциацията.

По всичко личи, че сме далеч от овладяването на коронавирусната инфекция. Затова с моите колеги продължаваме да подпомагаме болници, лекари и медицински специалисти, които работят на първа линия. Това е най-малкото, което можем да направим за тях. Смятаме, че всеки независимо от сферата си на дейност, може да бъде полезен в тази ситуация. Към това се стремим ние и продължаваме с активната си дарителска кампания“, коментира председателят на асоциацията Стайко Стайков.

През месец април БАСЗЗ започна своята дарителска кампания, като подкрепи Българската академия на науките (БАН) за „Проект за научни разработки, свързани с борбата с Ковид-19 и други инфекциозни заболявания“

Даренията продължиха и през май, когато от асоциацията предоставиха лични предпазни средства и дезинфектанти на Министерството на земеделието, храните и горите. Помощта бе за служителите на Областните служби по земеделие, които работят активно на терен. 

БАСЗЗ подпомогна  и две семейства на починали медици след заразяване с Ковид - 19. 

Дома за възрастни хора в село Гара Орешец, където с коронавирус бяха заразени голяма част от обитателите и персонала получиха спално бельо, завивки, денатуриран етилов спирт, перилни препарати и препарати за съдове. 

В началото на юни браншовата организация направи дарение на три болници в страната: МБАЛ "Св. Пантелеймон" – Ямбол, МЦ "Н.И. Пирогов" в София, и Клиниката по детска онкология и хематология към УМБАЛ ”Царица Йоанна-ИСУЛ”  – София, както и на Аграрния университет в Пловдив.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Стайко Стайков: Кризата ще повлияе слабо цените на земята

Стайко Стайков: "Белите петна" са противоконституционни

Петко Симеонов: Нужна е ликвидност на земеделието