Балопреси Challenger LB34B и LB44BСветовната репутация на Challenger, като производител на качествена и надеждна селскостопанска техника с висока производителност, постоянно се повишава с въвеждането в производство на нови машини, като балопресите от ново поколение Challenger LB34B и LB44B. Балопресите ви позволяват да получите бали с еднакво високо качество, с оптимална плътност, размери и тегло, независимо от това дали балирате слама или сено.

Точност - това е мотото на модерното селско стопанство. С цел да се гарантира точността серията балопреси Challenger LB B e конструирана в съответствие с най-високите стандарти. Плътността и теглото на балата са внимателно проектирани за да се оптимизира използването на машините за транспортиране и съхранение.

Не е изненада и значително увеличение на капацитета на тези машини. Също така се увеличава и размерът на балата: 1,2х1,28 м – на Challenger LB44B, а моделът LB34B позволява да се формират бали с размер 1,2х0,88 м. Няма сложни механизми, само една добре проектирана конструкция, която предоставя солидно, перфектно свързани възли за формиране на плътни и лесно преносими бали. Предкомпресиращата камера частично оформя балите като се грижи те да са с еднаква плътност навсякъде.

Балопресите от новото поколение Challenger LB34B LB44B и имат подобрена подемна конструкция, която включва окачване, посредством система от усукани пръти, която се издига или спуска, в зависимост от неравностите по терена.

И двете балопреси Challenger LB34B и LB44B - са снабдени с уникалната "double knotter" система. За да произвежда бали с най-високо качество, подемно-връзващия механизъм се задвижва с вериги от главната скоростна кутия, осигуряващи перфектно синхронизираната работа на всички работни органи.

Пълен контрол на процеса на балиране се извършва с помощта на лесният за употреба и универсален пулт за управление GTA I, с който може да бъдат настроен в съответствие с изискванията на оператора и да се показва необходимата информация за процеса на формиране на балите. Цветният екран с висока резолюция осигурява отчетливи ярки образи, дори и през нощта; конектори в съответствие със стандартите ISO ви позволяват да го свържете към всеки трактор, оборудван с терминален ISO VT.

И двата модела балопреси са оборудвани с двоен мост със следваща волана функция, която позволява машината да се движи с максимална скорост от 65 км/ч. Двойният мост се предлага само с гуми 500/45-22.5.

Балопресите за големи правоъгълни бали LB - серия B на Challenger са най-добрите в своя сегмент и се ползват с голяма популярност през последните 25 години. Към днешна дата пазарният дял на тази технология в Северна Америка е 60%.