Определени са трасета, през които земеделските производители ще могат да минават, без да затрудняват работата по изграждането на "Балкански поток" в Ловешка област. Това е станало на работна среща между областния управител на област Ловеч и кмета на община Летница с фирмата, която прави трасето, предаде БТА.

Десислава Танева за сушата: Ето колко площи с есенници са пропаднали

Кметът на община Летница е поискал да се намери баланс между работата на строителите и земеделските производители в общината, за да може фермерите да имат достъп до полетата си.

Начертан е план, който да удовлетворява и земеделските стопани, и строителите.

„Целта на срещата е да се информират властите за хода на строителните дейности по изграждането на участък 5, както и да се обсъдят въпроси, които вълнуват местните земеделски стопани“, се посочва още в съобщението.

Представителите на местната власт са посетили работната площадка, където било разяснено, че тръбите се полагат дълбоко в земята, за да не се нарушават вече изградените пътища. Вече се работи по десетте участъка от трасето на преносния газопровод. 

Той ще мине през землищата на 11 области. В Област Ловеч трасето минава през общините Летница и Ловеч.

Общата стойност на подписания договор, при срок за изпълнение на дейностите до 615 календарни дни, е в размер до 1.1 милиарда евро. 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Министерство на земеделието: Консултативен съвет за зърното заради сушата

Удължен срок: Газовите уредби се регистрират до 30 ноември

Животновъдство: Как върви ваксинирането срещу опасните болести?