Лидерът сред българските производители на аграрна техника Мадара АГРО не пропусна да зарадва своите клиенти и тази година с новости. Те бяха представени на изложението БАТА АГРО 2019, а повече ни разказа собственикът на компанията – Валери Симеонов. 

„Това, което виждате зад мен е комбайн за лавандула. Това е най-голямата ни разработка. 22 кубика. Имаме и по-малък – 16 кубика. И естествено – 7 кубика, които са предназначени за по-малките фермери“, посочи той. 

Комбайнът е разработен изцяло от конструкторите на Мадара АГРО. Той замества изключително трудоемкото събиране на лавандулата и други видове билки, като производителността му е около 100 дка/ден, обясни Симеонов. 

Валери Симеонов: Сами можете да си представите какво спестява на един фермер този наш комбайн. 

Защо мощностите на завода в Шумен са насочени в посока на производството на тази етерично-маслена култура? 

„Знаете, лавандулата в последно време е хит. По официални данни вече имаме някъде от порядъка на около 60 000 дка лавандула засети. Постоянно растат“, коментира Симеонов и добави, че интересът е много голям. 

Валери Симеонов: Записването вече е за 2020 година. 

Наред с комбайна за лавандула Мадара АГРО предлага също и култиватори, и брани за лавандула. 

„Тенденцията е действително да показваме на българския производител, че в България може да се произвежда и то качествено. И смятам, че на доста конкурентни цени, което е изключително важно за нашите фермери“, каза собственикът на шуменския завод. 

Заедно с това на БАТА АГРО шуменската компания предложи и други акценти, като част от тях бяха новите ротационни мотики и ремаркета за събиране на плодове и зърнени култури.

Хидравличната платформа за събиране на плодове PRISTA, Серия РХ 1 е една от тях. Тя е с височина 4 м като в работните й органи са включени и 6 пневматични ножици за резитба. 

За първи път на БАТА АГРО бе представен и бункерът за зърно TRAKIA Серия TR


Той е предназначен за събиране и претоварване на зърното от комбайните в камионите и в други транспортни средства при жътва, 

Наред с него шуменският производител показа на посетителите на панаира и ремаркето MIZIA Серия М21, което е подходящо за всякакви насипни товари. 

Валери Симеонов: Ние сме ориентирани към почти всички фермери и затова виждате, че нашата гама е много голяма и тя ще продължава да се разширява точно по тази причина, за да можем да обхванем интереса на почти всички български фермери. 

Повече информация за портфолиото с машини на компанията може да намерите на madaraagro.com