Българските фирми вече могат да изнасят месо от домашни птици и продукти от тях за Япония. Това стана ясно на среща между Десислава Танева, министър на земеделието и храните и Н. Пр. г-н Такаши Коидзуми, посланик на Япония в България. Двете страни са съгласували ветеринарномедицинските сертификати и изисквания, на които трябва да отговарят българските продукти, като Япония счита България за страна свободна от високопатогенна инфлуенца, съобщиха от Министерството на земеделието.
 
По време на предишната среща между двамата през ноември миналата година, министър Танева и Н. Пр. г-н Такаши Коидзуми бе обсъден въпросът за ускоряване на процедурата за разрешаване на износа на пилешко и продукти от него за Япония. Тогава Десислава Танева подчерта, че основната задача на правителството е да подпомогне организирането на дребните производители да намерят пазари за продукцията си. „В момента всеки производител на храни търси нови пазари. Страната ни достигна добри стандарти и моментът е подходящ, за да се представим на външни пазари“,  каза министър Танева.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!