Български фермери ще се включат в общата европейска стачка на животновъдите, която ще се проведе в Брюксел на 7 септември (понеделник). Браншовите организации от сектор Мляко се събират на обща среща утре в Стара Загора, съобщи за Фермер.БГ Рангел Матански съпредседател на Националния съюз на говедовъдите. 

[news]
„Няколко пъти българските фермери излязоха на протест, за да покажат, че ситуацията в сектор мляко е много тежка, включително и колеги блокираха Дунав мост, но без да има някакъв отзвук до Европейската комисия, ето защо трябва да се стигне до по-радикални действия, за да бъдем чути от Европейската комисия. Ние не сме в страни от този проблем, напротив – при нас той е много голям“, коментира Матански. 
 
Фермер.БГ припомня, че Европейската фермерска организация Копа Коджека призова фермери от цяла Европа да се присъединят към протест в Брюксел, който ще се проведе на 7 септември успоредно с извънредното заседание на Съвета на министрите по земеделие.
 
Протестът е заради тежката ситуация, в която са поставени главно производителите на мляко, свинско месо, както и стопаните отглеждащи плодове и зеленчуци. Копа Коджека приветства одобрените от ЕК допълнителни извънредни мерки заради руското агро-ембарго, но призовава за механизъм, който да позволи по-ранното изплащане (преди 1-и декември) на директните плащания за животновъдния сектор.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!