Съвместната българо-румънска земеделска работна група вчера посети община Улм, Окръг Гюргево. В заседанието взеха участие представители на администрациите, институции, фермери и земеделски производители от област Русе и окръг Гюргево, съобщиха от Областна администрация Русе. 
 
Г-н Ливиу Рошу – собственик на агротуристически комплекс COCOSUL ROSU, ресторант в Букурещ. Той запозна членовете на работната група с възможностите за развитие на селските райони в община Улм. Агрокомплексът произвежда екологично чисти продукти и използва затворен цикъл на производство. Той разполага с 130 хектара земя, 32 крави, 18 от които са юници, над 100 прасета, пилета и 7 оранжерии, като 80% от произведеното във фермата се използва в ресторанта на собствениците. Г-н Рошу сподели, че заедно с Министерството на образованието работят по проект „Добрият фермер“, по които запознават деца с работата във фермата. В практическата част на срещата г-жа Каролина Рошу запозна членовете на земеделската група с млекарницата, където се произвежда сирене, масло и кисело мляко, огражденията за птици и свине и склада за туршии бяха част от видяното.
 
Заседанието беше организирано от Окръжен съвет Гюргево, Областна администрация Русе, Трансграничен Бизнесцентър „Данубиус“ и Асоциация Еврорегион „Данубиус“.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!