Българо-арабската компания, специализирана в модерни йогурт технологии, грабна приза за най-иновативно решение за преработка , на световното изложение за производители на храни “GULFOOD Manufacturing” в Световния търговски център в Дубай, ОАЕ. Това съобщи Гергана Кабаиванова от фондация LocalFood, която изготви етикетите за компанията, за Фермер.БГ.
 
 
Технологията на производство, която фирмата използва, е за производство на базирани на киселото мляко продукти. Чрез нея се удължава срокът на годност на “живите” храни. 
 
“Много сме щастливи, че спечелихме точно тази награда. Това отличие непременно подчертава нашия ангажимент за разработването на качествени продукти. Смятам, че бяхме избрани за отличието, защото нашите продукти покриват всички критерии на съдиите – от подобряването на здравето и храненето до устойчивостта. Спечелването на тази награда ще ни помогне да се позиционираме още по-добре на пазара”, коментира Стоян Николов, генерален мениджър на компанията 
 
На изложението, в което участие взеха близо 1600 изложители, бяха раздадени и награди за най-иновативна здравословна съставка, най-иновативна хранителна съставка, най-иновативна опаковка, екологична награда и най-добра технология за безопасност на храните.