България и Унгария ще си сътрудничат за прекратяване на двойния стандарт  при предлагането на храни на източно и западноевропейските пазари, съобщиха от земеделското министерство.
 
 
Актуалната тема беше обсъдена на среща между министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и унгарският му колега д-р Шандор Фазекаш, който е на посещение у нас. Двете страни ще си обменят факти и доказателства за наличие на храни с различно качество. 
 
Тази вредна за потребителите практика трябва да бъде прекратена, заяви унгарският земеделски министър д-р Шандор Фазекаш.  Той сподели впечатленията си, че след започналите проверки за двоен стандарт мултинационалните компании са започнали да продават по-добри храни.
 
Министър Порожанов запозна колегата си с проучванията на българския пазар и заяви, че решението е единно европейско законодателство, което да забрани под една и съща марка да се продават храни с различни съставки.
 
Българският и унгарски министър обсъдиха още сътрудничество в горите и земеползването. Засегната беше и темата за бъдещата Обща селскостопанска политика на ЕС след 2020 г. и нуждата от опростяването й.