Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се срещна с министъра на земеделието на Азербайджан Гейдар Асадов в Баку. По време на срещата двамата министри обсъдиха и окончателно одобриха текста на Меморандум за разбирателство по отношение сътрудничеството в областта на селското стопанство между Министерството на земеделието и храните на Република България и Министерството на селското стопанство на Азербайджанската република.

 

Меморандумът има за цел да развие сътрудничеството в областта на земеделието, животновъдството и растениевъдството чрез провеждането на съвместни консултации, обмен на опит, информация и научни изследвания между двете страни.

 

Министър Греков проведе работни срещи и със заместник-министрите на селското стопанство на Грузия Отар Данелия и Давид Галегашвили, с които се обсъдиха въпроси от областта на селското стопанство и безопасността на храните.

 

По време на визитата си министър Греков посети 20-тото Международно азербайджанско изложение за хранително-вкусова промишленост и селско стопанство, което в момента се провежда в Баку.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!