Новото издание на Международното изложение за земеделие, хранително-вкусова промишленост и градинарство „Зелена седмица Берлин“ ще се проведе от 18 до 27 януари догодина, а България ще участва в него за 30-и път със свой национален щанд.
 
 
Решението за българското представяне на авторитетния форум беше взето преди ден по време на редовното заседание на Министерския съвет. 
 
„Участието на държавата ни на Международното изложение „Зелена седмица Берлин 2019“ е отлична възможност за представяне на българските идеи и концепции за развитието на хранителния сектор, както и популяризиране на родни храни и напитки на германските потребители и пазар“, съобщи правителствената пресслужба.
 
Разходите за подготовката и участието на страната ни в изложението са за сметка на бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ), с изключение на разходите, които са допустими по Държавна помощ SA. 47097 „Помощ за участие в изложения“.
 
През тази година в Зелената седмица в Берлин участваха 62 български фирми и 12 земеделски производители, членове на различни асоциации и съюзи с дългогодишни традиции в селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Изложението традиционно се провежда в края на януари, като през 2018 г. е имало около 400 хил. посетители.