България и Виетнам се договориха да си сътрудничат в сферата на търговията, в това число и със селскостопанска продукция. Това стана ясно по време на Двадесет и третата сесия на Междуправителствената българо-виетнамска смесена комисия, на която присъства зам-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров, съобщиха от МЗХ.
 
Срещата се провежда в град Ханой, Социалистическа Република Виетнам. По време на сесията бяха обсъдени и възможности за привличане на инвестиции в България в областта на хранително-вкусовата промишленост и отглеждането на животни за производство на мляко, както и създаването на съвместни предприятия в България за отглеждане на буби и производство на коприна.
 
Д-р Цветан Димитров подписа Протокола от Двадесет и третата сесия на Междуправителствената българо-виетнамска смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. 
 
В качеството си на съпредседател на Смесената комисия Цветан Димитров посочи, че желанието на българската страна е чрез Междуправителствената комисия да бъдат набелязани реални и прагматични стъпки за засилване на сътрудничеството на институционално и корпоративно ниво. „Целта е нарастване на търговския стокообмен между двете страни”, уточни зам.-министър Димитров, пред своя колега Хо Тхи Ким Тхоа, заместник-министър на индустрията и търговията на Социалистическа Република Виетнам.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!