България, заедно с още 17 държави-членки на ЕС ще връща на Европейската комисия неправомерно изразходвани средства по Общата селскостопанска политика (ОСП), става ясно от съобщение на Еврокомисията. Сумата се връща в бюджета на ЕС поради неспазване на правилата на Съюза или поради несъответстващи процедури за контрол на селскостопанските разходи след заседание на Европейската комисия в рамките на т.нар. годишна процедура за уравняване на сметките. 
 
Справка на Фермер.БГ в Официалния вестник на ЕС сочи, че страната ни ще връща средства заради Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 и по-конкретно заради „слабости при оценката на основателността на разходите на някои разходи“. Сумата, която страната ни трябва да върне е 316 957,85 евро.  
 
Останалите държави, които ще възстановяват средства към ЕС са Чешката република, Дания, Германия, Испания, Франция, Гърция, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Нидерландия, Португалия, Румъния, Словения, Словакия, Швеция и Обединеното кралство. Общата сума, която ще се върне е 276 000 000 евро. 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!