Министерският съвет одобри позицията и състава на официалната българска делегация за Петнадесетата сесия на българо-китайската Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество. Заседанията й ще се проведат в периода 28-30 април в Пекин със съпътстващи бизнес форуми в Пекин и Шанхай.

 

Възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в селското стопанство ще бъдат детайлизирани на тези предстоящи форуми. Съпредседател на срещите от българска страна ще е заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров, а от китайска – Джун Шан, представител на Китай по въпросите на международната търговия и заместник-министър на търговията.

 

По време на сесията ще бъдат дискутирани в детайли въпросите, обсъдени в рамките на проведените през последните месеци срещи на най-високо равнище, а именно задълбочаване на двустранното сътрудничество, в това число и в аграрния сектор. Ще бъдат конкретизирани и проектите и механизмите за съвместна работа.

 

Днес беше одобрен и проектът на Меморандум за разбирателство между Българската агенция за инвестиции и Китайския съвет за насърчаване на международната търговия – Шанхай.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!