„Тютюнопроизводството и износът на ферментиран и неферментиран тютюн е нова насока на съвместната работа между Китай и България. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с китайския посланик у нас Н. Пр. Вей Дзинхуа в МЗХ.

В подкрепа на търговските отношения между двете държави ще бъде създадена и смесена комисия, която да разработи в детайли конкретните възможности за сътрудничество. Сред тях са изграждането на предприятие за производство на кисело мляко и експортът на вино, биопродукти, храни за деца, етерично-маслени култури, месо и минерална вода, каза министър Греков. В комисията ще бъдат включени и представители на браншовите организации, за да има добра комуникация с производителите.

„Разчитаме не само на износа, но и очакваме китайските инвеститори да дойдат в България. Имаме вече заявен интерес за сглобяване на трактори и за изграждане на фуражен завод”, посочи министър Греков. Той беше категоричен, че ако досега разговорите с Китай са били по-скоро общи, то оттук нататък те продължават с конкретика, което е важна стъпка за осъществяване на поставените цели между двете държави. 
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!