Два часа и половина продължи първата среща на Българската аграрна камара (БАК) с Министерството на земеделието. На нея членовете на камарата бяха представени на ръководството на ресорното ведомство.

Гласувайте: Планирате ли инвестиции в стопанството си през тази година?

“Много хубава и конструктивна среща. Всяка асоциация представи по един въпрос/казус, който ще се работи през камарата. Министерството декларира подкрепа и приветства този формат на сдружаване, като залага много надежди на него”, коментираха Управителния съвет на БАК за Агри.БГ

Темите, които асоциациите са поставили, ги дискутираме ежедневно, а именно - вноса от Украйна, вноса на мед и смесването му извън ЕС, проблемите с напояването, казусите с пасищата, вноса на сухо мляко и други.

“Темите са много, въпросът е да се започне отнякъде работа”, добавиха от БАК.

По интересното е оттук нататък какво следва, тъй като със сигурност проблемите няма да се срещат само със срещи.

"Започваме срещи, които са строго профилирани по определени теми, които ни касаят. Това беше една опознавателна среща, на която се представихме като структура.

Нещо друго, което е много важно е, че нашата камара се сформира чрез критериите за представителност - кой, кого представлява и как. Знаете, че в устава на нашата камара имаме приети национално представителни критерии, които трябва да изпълнят организациите, които искат да участват в камарата. Тези критерии ще ги предоставим на МЗм за техни цели и за целите на Стратегическия план, тъй като там имаме браншови организации, които трябва да изпълняват определени функции", заяви председателят на БАК Костадин Костадинов за Агри.БГ.