Д-р Галя Викьова е новият заместник изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Нейният ресор е „Контрол на храните“, съобщиха от Агенцията.

План ускорява работата на ДФЗ

В нейната визитка е записано, че е дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет – Стара Загора. Защитила е магистърска степен в направление „Стопанско управление“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. 

През годините д-р Викьова заема различни длъжности в системата на БАБХ. Била е старши експерт в регионални звена на Агенцията, а последно е била началник на отдел „Контрол на храните и граничен контрол” в ОДБХ София-град.

В началото на месец юни със заповед на служебния земеделски министър беше освободен досегашният изпълнителен директор на БАБХ Паскал Желязков. Щафетата бе поета от Деян Стратев – доцент по ветеринарно-санитарна експертиза в Тракийския университет в Стара Загора.

Друг негов заместник редом до новоназначената Галя Викьова е инж. агроном Николай Роснев. Главен секретар е Кирил Янев, показва справка на сайта на Агенцията.