Сайтът за разследвания BIRD.BG разпространи чрез Фейсбук страницата си кореспонденция, която твърди, че е писмо от Ивайла Давидова - главен директор на дирекция “Верификация на официалния контрол” в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

На снимка на писмо пише, че считано от 6 юни 2023, “до второ нареждане кореспонденцията от БАБХ, респ.ОДБХ, към Министерството на земеделието се прекратява”.

От Агенцията по храните коментираха за Агри.БГ:

"Комуникацията между Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Министерството на земеделието и храните не е прекъсвана никога, в т.ч. и след смяната на правителството на 06.06.2023 година. Ръководствата и експертите на двете държавни институции продължават да си комуникират и към настоящия момент.

За кратък период е спряна размяната на официални документи и кореспонденция през деловодната система. Това се наложи поради липсата на заместник-министри, които управляват входящата междуинституционална кореспонденция, както и необходимостта от пренастройването на деловодната система.

Всички въпроси, чието решаване не търпи отлагане, се отнасят от БАБХ до Министерството своевременно, като по същия начин получават и отговор експедитивно", се казва в съобщението от агенцията. 

От Агенцията не коментират въпросната кореспенденция, за която се твърди, че е с автор Ивайла Давидова, и неговата автентичност.