При проверките на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна до момента не са регистрирани груби нарушения в региона, съобщи директорът на звеното Маргарита Атанасова, цитирана от радио „Фокус“. Проверките са засилени. Основно са издавани предписания и актове.

 

Открити са несъответствия, но те не са фрапиращи, каза още Атанасова. Следи се за начина на етикетиране и това как се съхраняват продуктите. Тези от животински произход задължително трябва да са в хладилни условия. Проверява се и целостта на опаковките, посочи Атанасова. Осен документите за произход стриктно се следи и моментното състояние на храните. При открити несъответствия се издават предписания със срок.

 

При нарушения се съставят и актове, в някои случаи се стига и до спиране от експлоатация на обекти, със заповед на областния директор, поясни Атанасова. По думите й, при отстраняване на нарушенията обекта се отваря. Възможно е и частично затваряне, добави още Атанасова. На определен период се изготвят и доклади.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!