След проверка за правилното етикетиране на продукт имитиращ яйце, Българска агенция по безопасност на храните състави два Акта за констатирани несъответствия при представянето на продуктът имитиращ яйце, като яйце.

Въпросният продукт се разпространява във верига супермаркети и заведенията за бързо хранене, където се доставя като готов за консумация продукт „Руло от яйца на слайс, дълбокозамразено“. Продуктът е съставен от яйца от кокошка 96%, модифицирано (не генно) картофено нишесте и сол и се дистрибутира и етикетира правилно. Рулото от яйца се влагат при приготвянето на сандвичи и за декорация на зелена салата, приготвяни и предлагани в търговските обекти. При предлагането на салатата, тя се опакова в индивидуална опаковка, която се етикетира на мястото на предлагане с наименованието „Зелена салата с яйце“, което е в нарушение на действащото законодателство.

За констатираното несъответствие на търговските обекти са съставени два Акта за административно нарушение на стойност по 1000 лв. Продуктът е спрян от продажба и не се предлага на потребителите, съобщиха от БАБХ.
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!