Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) определи като „спекулации от страна на животновъдите“, твърдението, че ваксината срещу Син език е изчерпана. В писмо до медиите от БАБХ заявяват, че има още налични дози от първоначалната доставка в размер на 1 225 000 дози. 
[news]
Според БАБХ ваксинацията на дребните преживни животни (ДПЖ) срещу болестта Син език върви по план. До този момент на територията на цялата страна са ваксинирани общо 1 087 979 броя овце. Не се наблюдават промени в здравния статус на ваксинираните дребни животни. Те понасят много добре приложената ваксина.
 
Ваксинацията протича по план, посочват от БАБХ. От първоначално доставените 1 225 000 дози са раздадени дози на всички регистрираните ветеринарни лекари, както и  в отделните ОДБХ. Всекидневно се следи броя на ваксинираните животни и броя на наличните дози.
 
При евентуално изчерпване на дозите в дадена област, Българската агенция по безопасност на храните предприема своевременни и незабавни мерки, за да продължи ваксинирането срещу болестта Син език.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!