Устойчивост, защита интересите на земеделските производители, модерно и конкурентно земеделие. Всичко това се превърна в запазена марка на една от най-големите браншови организации у нас - Асоциацията на земеделските производители в България. Учредена на 15 септември 2004 г., организацията се утвърди като ефективен партньор на всички институции и организации, от които зависи бъдещето на селското стопанство в България.
 
Навръх рождения ден на АЗПБ бяха обявени и датите на голямото агросъбитие, което асоциацията организира, а именно Петата Национална среща на земеделските производители в България. Тя ще се проведе на 8 и 9 февруари 2017 г. в хотел Адмирал, к.к. Златни пясъци.
 
Очаква се юбилейното издание на най-големия аграрен форум у нас да е най-мащабно досега – с още по-богата програма, актуални теми и повече участници. По традиция, в рамките на срещата, решаващите фактори в селското стопанство ще дискутират най-актуалното от земеделския живот в страната, водени от каузата за устойчиво, модерно и печелившо селско стопанство и европейско политическо участие.