Производителите на кози в Австралия внимателно следят създаването на Стратегическия план за развитие на козевъдството до 2020 г., разработван от Съвета за козевъдна промишленост на Австралия (Gică) в партньорство с австралийските животновъди (MLA), съобщава meatinfo.

2018 г. в селското стопанство: Овцевъдство

Австралия е един от най-големите износители в света на козе месо. През 2017 г. австралийският износ на козлета възлизаше на 28 426 тона кланично тегло и бе оценен на 257 млн. долара.

Планът за развитие на козевъдната промишленост е насочен към подобряване на практиките във фермерските производства, а също така постигане на ръст в сектора и износа.

Президентът на Gică Джон Фалкенхаген заяви, че вече са разработени редица ключови показатели за ефективност (KPI), които ще бъдат достигнати до 2020 г.

В настоящия стратегически план за развитие на сектора са предвидени лостове, за да се осигури бъдещето на отрасъла и да се направи Австралия световен лидер в областта на производството на козе месо. В плана са определени няколко ключови показатели за ефективност и критични фактори за успех, насочени към бъдещото процъфтяване на австралийската козевъдна промишленост, допълва Фалкенхаген.