Практическа демонстрация на колесни товарачи на немския производител Weidemann проведе фирма Агритоп ЕООД в животновъдна ферма в Карнобат. 
 
Няколко модела универсални колесни телескопични товарачи работиха при реални условия, като акцент на демонстрацията беше новият телескопичен товарач Т6025. Машината демонстрира отлична работа при товарене на зърно и работа в стопанството.
 
Товарачът повдига товари на височина 6 метра. Тези данни го правят незаменим, както при работа в животновъдните ферми, така и в зърнопроизводствените стопанства. Новият Т6025 е с двигател DEUTZ  с мощност до 70 к.с. Машината има функция за управление с джойстик и три режима на завиване.
 
Товарачът е пригоден за работа в сгради и в тесни помещения, а от кабината му има отлична видимост върху работната площ. Машината притежава завидна маневреност и свободно може да работи и в тесни пространства. Тя е оборудвана и с доказалата се VLS система за вертикално позициониране при повдигане.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 
Високата маневреност се допълва и от специфичната функция за заключване на колелата в позиция „рачешка стъпка“
 
Млекопроизводителят Танчо Енев работи с фирма Агритоп от 2006 година. На демонстрацията любезният домакин сподели и своите впечатления от модела Т6025:
 
„Като ходихме в Германия, имаше само Weidemann, в която и ферма да отидеш. Явно са преобладаваща марка там, това са най-добрите фадроми. Впечатленията ми за тази фадрома са отлични. Като заместители на работна ръка, компактни,  маневрени, бързи и отменят много труд. Навсякъде имаме проблеми с работната ръка, машината ги отменя безпроблемно. Отменя много труд, бързо се зарежда миксера, хората са доволни, че работят на нова техника, това им доставя удоволствие и трудоемката работа те я поемат."
 
Във кравефермата на Танчо Енев работиха и товарачите Weidemann модели 1260, 2070 CX80 Т и Weidemann 4512. Моделът Weidemann 1260 има впечатляващо малка ширина от 1 метър и възможност да  преминава през по-тесни врати и да работи безпроблемно в малки пространства, като по време на демонстрацията товарачът безпроблемно почисти обора на животните. Двигателят с мощност от 35 к.с. и в съчетание с ефективната хидравлична система осигуряват капацитет за повдигане на товари до 1100 кг при височина от над 2.8 м. 
 
 Домакинът Танчо Енев добави още:
 
"С Weidemann работя от година, а и за друга техника работя само с Агритоп. Доилна, всякаква, с тази фирма имаме вече 5 проекта. Само с тях работя защото е много важен и сервиза, а те имат превъзходни специалисти. Хората идват и не си зависим от аварията, знаеш че имаш насреща хора, които ще я отстранят. За мен те са номер едно!“
 
От друга страна, търговският мениджър в Агритоп ЕООД, Момчил Тасков споделя опита си от съвместната работа с домакина.
 
„Танчо Енев – с който работим от 2006 година. Тогава, когато се запознахме с него, той имаше около 30 животни, и заедно направихме един проект по САПАРД, в който той закупи 33 юници, едно фуражораздаващо ремарке, и също така направихме едно централен млекопровод. В годините фермата се разрастна и в момента има около 300 животни.“ 
 
В реални условия във фермата работи и товарачът  2070 CX80 Т, който почисти отлично външния обор на стопанството. Продуктовия специалист във Weidemann, Кристиан Берлинг представи подробно пред Фермер.БГ техническите характеристики на товарача. „Най-важните предимства на товарачът са: кабина, която може да се накланя на една страна, хидростатично задвижване, телескопична стрела, която повдига до 45 градусов ъгъл, управление с джойстик, телескопична стрела с различни стандарти, хидравлични опции за специален прикачен инвентар за разлини цели в селскотопанския сектор.“
 
Фермерите имаха възможността да се запознаят и с работата на телехендлера Weidemann модел 4512. Той има повдигаща VLS система за вертикално повдигане. Предлага се с по-мощен двигател от 40 к.с., и може да повдига максимален товар от 1.5 т. Машината се отличава и със завиден радиус на завиване от 821 см, което я прави изключително маневрена и подходяща за работа в тесни пространства. 
 
Своите впечатления от съвместната работа с фирма Агритоп сподели и млекопроизводителят Господин Иванов от Карнобат:

 „С фирма Агритоп първия проект, който изпълнихме беше за доилна зала, ремаркета за тор, пълно оборудване за 186 легла. Aз и съдружника ми oстанахме с много добро впечетление, и за това сега започваме да изпълняваме втори проект, който включва Weidemann 3070, поливни инсталации, товарача Weidemann е оборудван за товарене на силаж, и ред други по-малки неща.“
 
Впечатленията си от съвместната работа с фирма Агритоп споделиха и други дългогодишни клиенти по време на презентацията в Карнобат, като те са категорични, че ще продължат бъдещето си партньорство с фирмата.
 
Търговският мениджър Момчил Тасков сподели информация и за клиентския пазар в региона и това, как той се е развил през годините:
 
„Клиентският пазар, който се развива в региона, е основно от южна България и се развива доста добре. В района на Карнобат се намират около 10-на кравеферми, които основно работят с Агритоп. Преди няколко дни открихме един доиелен център в Сливен, предстои откриване и на свинеферма в района. С времето хората оцениха фирма Агритоп като един добър партньор в сътрудничеството си и имаме доста запитвания от фермери, които възнамеряват и в новия програмен период да работят с фирма Агритоп.“ 
 
Допълнителна информация за товарачите Weidemann можете да получите от официалният представител за България - фирма Агритоп ЕООД:
 
Централен офис 
1113 гр. София, ул. “Коста Лулчев” № 20 
тел. 02/971 26 20 
0887702714
 
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!