Италианската компания ARGO Tractors – производител на добре познатите в България трактори Landini, представи последните новости при машините си за 2014 г. на мащабен форум за журналисти в Аудитория Паганини в Парма, Италия, на който бе поканен екип на Фермер.БГ. Представянето бе последвано и от световна среща на дилърите на бранда, в която взе участие и екип на Оптиком ООД – изключителен представител на Landini за българския пазар.

Гостите бяха посрещнати от разположените пред залата модели Landini5-110H, 5-110D High Clearance (с висок просвет), Landforce 125 (за пазари извън Европа), както и по-късно откритите с атрактивна церемония и танци на акробати нови трактори от сериитеLandini6 и 7, които ще бъдат показани и на предстоящото изложение Агритехника в Германия през ноември.


През последната година ARGO Tractors прави сериозни инвестиции за подобряване на организацията на работа на всички нива в компанията (въведен е успешно KAIZENпроекта), допълнително повишаване на квалификацията на персонала и засилване на обратната връзка с клиента чрез дилърите по света. Компанията инвестира сериозно и в нови производствени технологии. Сериозен акцент се поставя и на маркетинговата политика на фирмата. Основният приоритет обаче остава обновяването, усъвършенстването и оптимизирането на тракторите Landini, за да отговорят те на високите изисквания на многобройните клиенти – земеделските производители. В подкрепа на горното дойде и новината, че тракторите от новите серии 6 и 7 ще се предлагат на пазара вече с 2 години/2400 мтч фабрична гаранция.

За 2014 г. ARGO Tractors ще пусне на пазара няколко обновени серии трактори Landini.

В диапазона от 61 до 100 к.с. досегашните серии Alpine и Technofarmще се обединят в новата серия 4, чиито трансмисии, изцяло нова просторна кабина и основни компоненти ще се произвеждат в заводите в гр. Фабрико, Лудзара и Сан Мартино ин Рио.

ARGO Tractors представи и обновената серия трактори Landini 5-Hс по-икономични двигатели, нови опции за задвижването и обновен интериор и външен дизайн на кабината. При обновената серия е постигнат синтез и петте стари модела се заместват от четири нови с мощности от 85 к.с. до 113 к.с., с варианти TOPи TECHNO.


Тракторите са оборудвани с нови 4-цилиндрови дизелови двигатели PERKINS 854E-E34TA, които са с Dual Power.При новата серия трактори Landini 5-H земеделците ще могат да избират между трансмисия Techno, със сух съединител, 24 предни и 12 задни скорости и механично управление на навесния механизъм или с Power Shuttle трансмисия версия Top Dual Power с T-Tronic съединител в маслена баня (36/12 предавки). Системата Dual Powerосигурява допълнителна мощност при изпълнение на определени операции.

Двигателят е с по-компактен обем от 3,4 л, но от фирмата производител посочват, че той осигурява по-добра мощност и по-голям въртящ момент. Максималният въртящ момент от 450 Nm при модела Landini 5-115H, 113 к.с., е с 9% повече от предишния двигател и се постига при по-ниски обороти. Задната хидравлична навесна система е с товароподемност 4750 кг. Има опция за добавяне и на интегриран преден навес и ВОМ.
Освеженият интериор на кабината на най-новата версия на Landini 5-H е с леки светли декоративни материали, нова седалка с пневматично окачване и по-лесни за управление хидравлични лостове.


Новост от ARGO Tractors са и тракторите от серия Landini 6. Серията включва три модела – с мощност от 143 к.с. до 175 к.с. Тракторите са оборудани с 4-цилиндрови двигатели с работен обем 4500 см³ и горивна система Common Rail и покриват еконормите за отделяниемисии Tier 4 Interim. Roboshift трансмисията(съвместна разработка с SDF) на Landini серия 6 е с 4-степенна PowerShift скоростна кутия с 24 предни/24 задни скорости – тип Powershuttle.


Новост е 100% независимо блокиранена предния диференциал. Също както и при по-големите трактори от 7 серия, Landini 6 имат електронноуправлениена задния навес и товароподемност 9300 кг, както и нова луксозна кабина. Версията Landini 6C ще наследи досегашната серия Powermondial, но с нови двигатели, кабини и ред други подобрения.


Новата 7-ма серия трактори Landini е лидер в иновациите, категорични са от компанията. Това е най-голямата засега серия на Landini, която ще се предлага в три модела трактори с мощности 175 к.с., 190 к.с. и 215 к.с. Те се задвижват от нови 24-клапанови, 6-цилиндрови Turbo Tier4i двигатели с горивна система Common Rail.Oборудвани са и със системата Dual Power, която осигурява допълнителна мощност на ВОМ-а при необходимост. Двигателите на Landini 7-ма серия отговарят на екоизискванията Tier 4 Interim чрез системата за селективна каталитична редукция (SCR).
Роботизираната трансмисия (Roboshift transmission) на Landini 7 с 24 скорости в шест диапазона Powershift, разработена съвместно с SDF,се контролира по електронен път чрез бутони, разположени на мултифункционален подлакътник. Тя включва функцията Autoshift, която гарантира по-лесна работа на полето или при транспорт.

Хидравличната система включва съвременни функции за висока ефективност и максимална надеждност при работа. Тя е оборудвана с помпа с променлив обем, която осигурява дебит от 123 л/мин., за да работят всички хидравлични функции на трактора.
Електронно-управляваният заден навес на тракторите Landini 7осигурява максимална товароподемност от 9 300 кг., както и прецизен контрол на прикачния инвентар.


Изцяло нова е и кабината на 7-ма серия. „Lounge Cab“ е истински хай-тек салон, посочват от ARGO Tractors.Проектирана да предложи на оператора
функционална и ергономична среда с логически подредени функции за управление, кабината осигурява максимален комфорт и лекота при работа на оператора.


С интерес се очаква до няколко месеца представянето на серията Landini 8, която ще включва модели до 280 к.с., роботизирани трансмисии, тегло над 9000 кг и 50 км/ч пътна скорост на движение.


През втория ден на Дилърската конференция гостите посетиха заводите на ARGO Tractorsв Сан Мартино ин Рио (производство на тракторите до 100 кс, кабини и отдел резервни части)и Фабрико, където сами се убедиха в подобрената организация на труда, огромните инвестиции за развой и подобряване на качеството на продуктите. След обяд дилъри и журналисти имаха възможност да тестват новите трактори на Landiniв работа на полето с разнообразен прикачен инвентар. Атракцията на събитието беше участието на трактора Landini с водач Елвио Морети – шампион на Италия в атрактивното състезание “Tractor Pulling” (теглене с трактори).


Гледайте ВИДЕО от представянето на Landini 7-ма серия трактори Landini :

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!