Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщи, че се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни и в почивните дни през летния сезон.

 

Ограничението важи за периода от 1 юли до 15 септември, вкл. за дните: петък – от 18:00 часа до 21:00 часа и неделя – от 14:00 часа до 20:00 часа. Ограничението е целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 18:00 часа до 21:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа.

 

Ограниченията важат само по участъците от републиканската пътна мрежа, както следва:

 

Път I-1 – с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково-Своге-София;

 

Път I-1 – етапна връзка на ЛОТ 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север-ГКПП „Кулата”;

 

Път I-5 – Русе-Велико Търново;

 

Път I-8 – Пловдив-Харманли;

 

Път I-9 – Варна-Бургас;

 

Път II-99 – Бургас-Царево

 

Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен или празничен ден. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

 

От АПИ информират, че Проходът на Републиката остава затворен за движение за всички видове моторни превозни средства. До възстановяване на движението на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, ще се осъществява през прохода Шипка.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!