Износът на пуешко месо от САЩ започва бавно да се възстановява след две години спад, считано от 2015 г., когато в страната бяха открити случаиш на висопатогенен птичи грип, информира Meatinfo. 

Ръст на производството на пилета и яйца в Турция

Министерство на земеделието (USDA) съобщава, че износът на пуешко месо расте, благодарение на увеличаването на търсенето от страна на Мексико.

През по-голямата част от миналото десетилетие повече от половината износ на пуйки от САЩ бе за Мексико. Доставките на мексиканския пазар възлизаха на 74% от общия обем на износа на пуешко месо от САЩ през юли 2014 г., се казва в съобщение на USDA.

Експортните пазари се оказват по-перспективни за американските производители на пуйки, тъй като цените на вътрешния пазар падат зарази големите запаси от този вид месо в охладено състояние.

През последните 12 месеца износът възлиза на 11% от общия обем на производстно на пуйки в САЩ. Налице е 1% ръст в сравнение с предходния период. Тази година Министерство на земеделието на САЩ очаква около 300 000 тона пуйки да бъдат изнесени. Според експерти възможно е обемът да се понижи с 1% през 2019 г.