"Демонстративното зареждане беше една репетиция. Не беше протест”, това заяви зърнопроизводителят и председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите, Александър Александров пред агенция Фокус.

 

Той обясни, че като браншова организация желанието на Видинският съюз на зърнопроизводителите е в една по-късна есен да се направи опит за направата на една кръгла маса, една конференция на всички земеделски производители в страната.

 

„С идеята да осмислим, преговорим, дори начертаем планове за бъдещото развитие на отраслите. Не само на отрасъла зърнопроизводство, а и на останалите отрасли. Защото това, което можем да правим в България земеделие и туризъм, не смятам, че го правим по най-добрия начин до момента. Говоря на национално ниво”, добави Александров.

 

Той каза още, че вече се знае, че демонстративното зареждане на горива е подкрепено от доста други съсловни организации. Не присъстват само зърнопроизводители. „Въпреки, че аз смятам този бранш за водещ в страната към днешна дата. Генерира добър вътрешен продукт. Генерира доста работни места. Смея да твърдя, че генерира и доходи под формата на ренти”, добави Александър Александров.


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!