Смятам, че когато натрупаш опит и се докажеш като специалист, вършиш това, което иска шефът ти, и постигаш резултата, който се очаква от теб, заплащането е добро. Това заяви за Фермер.БГ агрономът Надежда Кирилова.


Лозар: Не искам субсидии, а градобитни съоръжения

Кирилова се увлича по агрономството от своята леля, която е агроном. Вълнува я грижата за растения.

Наблюденията й върху обучението в Шуменския университет, специалност "Растителна защита", са преди всичко положителни.

„Като цяло съм доволна. Преподавателите са страхотни, на всеки се обръща индивидуално внимание, общуваме като равни и не ни възприемат като поредния курс, който идва“, отбеляза младият специалист. Тя допълва, че никога не е усещала отношение от страна на преподавателите сякаш те са нещо повече от студента.

Винаги може да се обърнеш към тях за съвет, ако не си разбрал нещо и т.н. Дори и сега, когато съм завършила и практикувам професията си, им звъня и търся помощ. Отзовава се винаги, допълва Кирилова.

Тя смята, че има какво повече да се желае по отношение на практиките в университета.

„Има заложени практики в обучението, но те не са достатъчни по принцип“, смята агрономът. За да може да приложи наученото на практика, тя започва да работи през първия семестър в четвърти курс по професията си.

Надежда Кирилова има желание да продължи да се развива. Досега не е участвала по програми за обмен в чужбина, тъй като няма възможност, но не изключва възможността да го направи занапред.