По време на кризата, причинена от коронавируса, както и преди Коледа, нека бъдем солидарни с фермерите и да купуваме полски продукти - апелира тази седмица министърът на земеделието на Полша Гжегож Пуда. Той подчерта, че потребителите са тези, които диктуват правилата на свободния пазар, информира SadyOgrady.pl.

Само 11% от всички ферми в ЕС са управлявани от млади фермери

В понеделник Министерството на земеделието публикува запис в своя профил в Twitter, в който министърът призовава да се купуват продукти полско производство и по този начин да се подкрепят местните производители.

Поканих ви в моята кухня, защото искам да ви насърча да вземете участие в много важна акция, особено сега в периода на пандемичната криза, каза Пуда, призовавайки хората към „солидарност с фермерите“.

Във видеото министърът обясни, че приготвя сандвич от местни продукти. Той посочи, че за да го направят, хората може да използват местен хляб, традиционни меса и сирена.

Празниците наближават. Моля ви да се уверите, че вашата празнична трапеза включва ястия предимно от полски продукти. Свежи, здравословни и най-важното - ваши, традиционни, местни - призова той.

Пуда отбеляза, че на свободния пазар потребителят е този, който диктува правилата.

Нека бъдем солидарни с фермерите и производителите. Нека купуваме съзнателно. Нека купуваме, защото е полско, каза още министърът.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

COVID-19 промени хранителните навици, пазара на зърно, мляко и месо

В Разградско си правят Агрокалендар

Министърът: Най-голямата подкрепа за сектора е в тази година на пандемия