И през следващите седем дни агрометеорологичните условия ще бъдат с повишена динамика. На много места в полските райони на страната се прогнозират положителни средни температури, но под биологичния минимум необходим за възобновяване на вегетационните процеси при зимните житни култури. Това посочват в седмичната си прогноза агрометеоролозите от НИМХ при БАН. 
 
 
Изключения ще има в Югоизточна България, където се очакват наднормени температури. През втората половина от периода агрометеорологичните условия ще претърпят значителна промяна. 
 
Очакваното застудяване ще прекрати вегетацията при есенните посеви в югоизточните райони на страната. В Северна и Западна България се очакват валежи от сняг, образуване на снежна покривка и подобрение на условията за зимуване на пшеницата, ечемика и зимната рапица.
 
До средата на третото десетдневие на януари критични минимални температури за зимуващите земеделски култури не се прогнозират.
 
Условия за провеждане на резитби в овощните насаждения ще има в края на периода. При оранжерийни условия третото десетдневие на януари е подходящ срок за засяване на зеленчукови семена за производство на разсад, предназначен за ранно полско производство на зеленчуци.