Представители на иновационната екосистема в агро-хранителния сектор си дават среща на 22 май в Аграрен университет-Пловдив. Това е темата на 301 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

Изложение на български стартъпи в агро-хранителния сектор /STARTUP FAIR/ ще съпътства събитието на EIT Food Хъб-България в Пловдив. То дава възможност да се запознаете на живо с представителите на иновационната екосистема в сектора и да чуете за тенденциите и предстоящите нови процеси в производството на храна. 

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО

Делегацията, водена от изпълнителния директор на EIT Food д-р Анди Зинга, ще се срещне с иновационната екосистема от региона, по покана на Аграрен университет-Пловдив, който заедно с варненската организация РАПИВ, са официални представители на европейския институт за България. Темата на срещата е "Иновации в агро-хранителния сектор-изграждане на синергия за по-добри възможности". Събитието ще се състои от 11:00 ч на 22 май 2023 г. в Аграрен университет-Пловдив, Аудитория II, а от 10:00 ч посетителите ще могат да разгледат изложбените щандове на български стартъпи.

Срещата е отворена за всички желаещи да присъстват.
 
EIT Food, част от Европейския Институт за Иновации и Технологии EIT има за цел да подкрепя и подпомага предприемачи, иноватори и студенти да разработват решения за глобалните предизвикателства, свързани с храната, за да се ускори  внедряването на иновации, да се създават нови работни места и да се развиват настоящите.

EIT Food цели също да революционизира начина, по който нашата храна се произвежда, консумира и рециклира, и да създадава устойчив и ефективен агро-хранителен сектор и кръгова  биоикономика. EIT Food осигурява на стартиращите компании правилните връзки, ресурси и инструменти, технологично валидиране, обучение, менторство и финансиране, необходими за растеж и успех.

301 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации е разработена по материали на Аграрен университет-Пловдив и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!