Седмичната рубрика „Агроиновации“, в която всяка събота Ви предоставяме информация, свързана с иновациите и цифровизацията на агро-хранителната верига днес отбелязва своя БРОЙ № 300. 

Скъпи читатели, използваме този повод, за да ви благодарим за доверието и интереса, както и за обратната връзка, която получаваме от Вас. Ние ще продължим да ви информираме за всички новости, свързани с иновациите и такива свързани с внедряване на цифрови решения, които се разработват или намират приложение в практиката на фермери както в България, така и в други държави-членки на ЕС.

 
В този юбилеен брой 300 на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации ще ви представим  услугите, от портфолиото на Европейския цифров иновационен хъб за България в агро сектора - AgroHub.BG. 

Земеделието и технологиите си подават ръка в одобрения по програма „Цифрова Европа“ проект AgroDigiRise на AgroHub.BG, който се изпълнява от консорциум с разнообразен профил и опит. Основната цел е подпомагането на земеделците, МСП и цялата агро екосистема в процеса на цифрова и “зелена” трансформация чрез предоставяне на интегрирано портфолио от услуги. Фокус на проекта е прецизното земеделие - автоматизиране на процеси, оптимизиране на ресурси, умна агрономия.

Комплексните услуги на AgroHub.BG са съобразени със специфичните нужди на ползвателите и се предоставят безвъзмездно, но със задължителна регистрация. 

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ СЕГА, за да ползвате с приоритет услугите:

УСЛУГА 1: Информиране и създаване на партньорства

- Получавай актуална информация от експерти за най-новите технологични решения в агро сектора;
- Включи се в разнообразие от събития – уебинари, работилници, изложения, за да обогатиш контактната си и партньорска мрежа;
- Участвай в процес за обмен на опит и практика на международно ниво.

УСЛУГА 2: Тествай преди да инвестираш!

- Вижте как работят технологичните решения за „прецизно земеделие“ в Мрежата от демо точки на АгроХъб.БГ;
- Посетете Националния демо център на AgroHub.BG в Институт по зеленчукови култури "Марица", гр. Пловдив (адрес: ул. “Брезовско шосе” 32, Пловдив) и бъдете информирани за откриването на останалите 15 демо точки в страната;
- Участвайте в демонстрациите и демо дните, за да научите всичко „от кухнята“;
- Получете експертна консултация и план за внедряване на технологии в стопанството си.

УСЛУГА 3: Обучения за развиване на дигитални умения

- Получавай актуална информация за обучителния ни календар;
- Ползвай предимство за включване в подходящи за вас и вашия бизнес обучения;
- Ползвай менторска подкрепа  и достъп до допълнителни обучителни ресурси.

УСЛУГА 4: Бизнес и финансово развитие

- Ползвайте експертите ни, за да се повиши дигиталната зрялост на бизнеса ви;
- Получете подкрепа за намиране на инвестиции;
- Направете стратегическо планиране за развитие на устойчив и конкурентен бизнес.

Още по темата очаквайте в следващи броеве на рубриката „Агроиновации“ – всяка събота.

Брой № 300 на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации е разработена по материали на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!