„Прецизно земеделие - повече с по-малко” - процесът на изграждане на Националния демо център на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ e темата на 291 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

300 сорта домати чакат новата оранжерия в Института по зеленчукови култури “Марица”, партньори в Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ. 

ГласувайтеОчаквате ли трудности при кандидатстването по Кампания 2023 за директни плащания?

С новите технологии за прецизно напояване, торене и климат контрол по проекта AgroDigiRise, ИЗК Марица се преобразява в Национален демо център.

Как зеленчукопроизводството може да бъде по-лесно, по-модерно, по-дигитално, по-печелившо? 

Как могат фермерите да управляват климата, напояването, торенето и редица други процеси в стопанството през телефона си? 

Как могат да получат по-високи добиви, като влагат по-малко средства? 

Отговори на тези въпроси търсим във видеото “Прецизно земеделие - повече с по-малко”.

За Националния демо център, който се изгражда в Институт по зеленчукови култури “Марица” разказат директора на института проф. д-р Даниела Ганева, доц. д-р Иванка Тринговска - експерт по агрохимия и зеленчукопроизводство и заместник-директор на института и Ивайло Енев - експерт по дигитални автоматизирани системи за прецизно земеделие и изпълнителен директор на Ондо Солюшънс.

Демо центърът е в процес на оборудване с модерни, иновативни технологии, включително за прецизно капково напояване и контрол на климата, които ще позволят на земеделските стопани да следят работата им и ползите от тях в реални условия.

Фермерите ще имат възможността сами ще се убедят в ползите от технологиите, защото съвсем скоро Националният демо център ще отвори врати. Там ще могат да тестват технологията, да получат експертна консултация и да участват в различни събития, открити дни и демонстрации.


291 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации е разработена по материали на Европейския цифров иновационен хъб AgroHub.BG и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!