Програма, насочена към младежи с проекти в сферите на роботика и автоматизация, която се организира от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация - PARA е темата на 284 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

Гласувайте: Виждате ли смисъл от приемите по ПРСР?

Вторият сезон на PARA Robotics Incubator е насочена към младежи с проекти в сферите на роботика и автоматизация, дронове, IоТ, машинно зрение и изкуствен интелект, която съчетава подкрепа от опитни инженери с достъп до лаборатории и развойни центрове с цел достигане до завършен прототип или MVP. По време на програмата идеите и създателите им получават достъп до хардуер, чрез който да създадат тяхната разработка.

Вторият сезон на PARA Robotics Incubator ще подпомага проекти в две направления - учебни проекти и стартъп проекти. Участниците трябва да създадат и развият решение в сферите: роботика, автоматизация, дронове, интернет на нещата, машинно зрение, изкуствен интелект или умни устройства. PARA Robotics Incubator ще приеме до 5 учебни проекта, които с помощта на обучители и ментори ще подпомогне да се развият до работещ прототип.

Инициативата ще приеме и до 5 стартъп проекта, които с подкрепа от опитни инженери, достъп до лаборатории и развойни центрове ще подпомогне да достигнат до MVP на продукта или услугата си. Всяка от двете кохорти ще се обучава по индивидуална програма, създадена според необходимостите на участниците. Всички участници в програмата и създателите им получават финансиране за хардуер, инженерно и експертно менторство, както и достъп до лаборатории и развойни центрове на компании.

Запознайте се с условията за кандидатстване на https://www.incubator.para.expert/ в срок до 23:59 часа на 20 февруари 2023 година.

284 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации е разработена по материали на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация - PARA, и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!