До 10 март е отворен прием на кандидатури за пилотно издание на Акселераторска програма за стартъпи в областта на селското стопанство, която се организира от Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа. Това е темата на 285 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

Гласувайте: Виждате ли смисъл от приемите по ПРСР? 

Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦНСССКЦИЕ/ започна реализацията на пилотен проект „Акселераторска програма за стартиращи предприятия в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа“, който ще се проведе в периода 27 март – 2 април 2023 г. в София Тех Парк, България.

Целите на Акселераторската програма са да се привлекат млади и предприемчиви хора към селскостопанския сектор, както и да се подкрепи разработването на иновативни услуги, приложения и продукти в земеделието.

Сред целевите групи на Акселераторската програма са създаването на иновативни решения за намаляване на въглеродния отпечатък на ХоРеКа индустрията, GIS в земеделието, решения за хранителните отпадъци, въглеродна неутралност в селското стопанство, хранителни технологии, напоителни системи, кръгова икономика на доставките на храни и напитки, и други.

На финалния ден екипите на допуснатите за участие 20 стартъпа ще представят своята бизнес концепция и проект пред външно жури, както и пред инвеститори, представители на академичните среди и бизнеса, експерти, медии и дипломати от ЦИЕ и Китай.

Трите най-добри проекта от двадесетте финалисти в Акселераторската програма ще бъдат отличени с финансови награди. Класираните на първо място ще получат 25 000 евро, отличените на второ място – 15 000 евро , стартъпа класиран на трето място ще получи 10 000 евро.

Запознайте се с условията за кандидатстване на www.startups.china2ceec.org. Приемът на кандидатури за участие в Акселератора ще продължи до 10 март 2023 г.

285 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации е разработена по материали на ЦНСССКЦИЕ, и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!