Прилагне на AI, machine learning и change detection алгоритми върху сателитни снимки за извличане на обективна информация за земната повърхност е темата, на третия уебинар на Академия „Умно земеделие“, който ви представяме в 278 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

Агроиновации: Академия Умно земеделие - българско решение за прецизно земеделие

Третият от поредицата уебинари на Академия "Умно земеделие“ е на тема "Прилагне на AI, machine learning и change detection алгоритми върху сателитни снимки за извличане на обективна информация за земната повърхност". Гост лектори са Васил Василев и Мариян Марков от екипа на технологичната компания ТехноЛогика. Компанията е член на българския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ и една от технологичните компании в тригодишния проект AgroDigiRise.

Вижте запис на уебинара, и научете защо най-новото поколение сателитни системи с 30 сантиметра разделителна способност, чиито данни се обновяват два пъти дневно са много по-надеждни от тези, заснемани от самолет. 

Тези технологични решения помагат на фермерите да следят за жизнеността на посевите си, да виждат ясно кои зони имат нужда от допълнително третиране с препарати или напояване, както и да прогнозират своите добиви.

Академия „Умно земеделие“ се реализира от Сдружение „Бизнес Агенция“, Варна по проект BSB Smart Farming, финансиран по Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по ЕИС „Черноморско басейн 2014-2020. Общи граници. Общи решения“.

278 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации е разработена по материали на Сдружение „Бизнес Агенция“ и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!